Header Ads Widget

Screenshot-4

Μαίρη Λίντα: Η σπάνια φωτογραφία με μαγιό δίπλα στον Χιώτη στο σπίτι τους.



Μια σπάνια φωτογραφία δημοσίευσε στο Instagram το προφίλ Vintage Greece και αφορά τη Μαίρη Λίντα.

Η φωτογραφία προέρχεται από τις ευτυχισμένες μέρες του γάμου της με τον Μανώλη Χιώτη, στα 60s.

Σε αυτή φαίνεται ο μεγάλος λαϊκός δημιουργός να κρατάει τη μούσα του που φοράει μαγιό.

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στη βίλα του ζευγαριού στο Καβούρι και διακρίνεται και ο μάγειράς τους που τους προσφέρει κάτι δροσιστικό.

Όταν η Λίντα συνάντησε τον Χιώτη

Η Μαίρη Λίντα συνάντησε τον Μανώλη Χιώτη και δημιούργησαν ένα από τα δημοφιλέστερα ντουέτα της δεκαετίας του ’60. Υπήρξε, μάλιστα, και σύζυγός του για μια δεκαετία, ενώ έπαιξαν μαζί σε αρκετές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Μιλώντας στις Αλήθειες με τη Ζήνα για τη ζωή της είπε για το πώς γνωρίστηκαν:

«Γνωριστήκαμε όταν ήμουν έντεκα ετών. Εκείνη την εποχή ο καλύτερος επιχειρηματίας ήταν ο Κόκκαλης. Είχε το Πίγκαλς. Στην Πατησίων, κάτω από το Ροζικλέρ. Όλη η αριστοκρατία της Αθήνας ερχόταν εκεί. Πήγα να κάνω πρόβα με την ορχήστρα και τον μαέστρο. Μαέστρος ήταν ο Χιώτης. Μια ορχήστρα με τον Μητσάκη, τον Μπίνη, τον Ροζαδίνο, τον Λεμονόπουλο, τη Δερέμπεη που διέπρεψε μετά σαν μεγάλη πιανίστρια στο εξωτερικό. Ο Χιώτης ήθελε πάντα να έχει σπουδαία ορχήστρα. Ήταν και ο ίδιος φοβερός μουσικός».



«Εκεί που καθόμουν, λοιπόν, βλέπω και μπαίνει ένας άντρας με μια ρεπούμπλικα μπεζ, ένα παλτό καμηλό… – Ωραίος; Ένας θεός ήταν, τι ωραίος… Πράσινα μάτια, με κύκλους γκρι. Ήταν σαν να τα έβαφε τα μάτια του. Τον ερωτεύτηκα μόλις τον είδα. Με ξανθό μουστάκι. Τρελάθηκα. Γνωριστήκαμε και άρχισα να λέω τα τραγούδια του. Εκείνη την εποχή ο Μανώλης Χιώτης δεν ήταν παντρεμένος. Παντρεύτηκε αργότερα τη Ζωή Νάχη. Και έκαναν και δυο παιδιά. Υπέφερα πολύ επειδή ήμουν ερωτευμένη μαζί του. Στη συνέχεια γίναμε φίλες, ήμασταν σαν οικογένεια όταν παντρεύτηκα τον Χιώτη. Ήταν και ο Χιώτης ερωτευμένος μαζί μου, αλλά ήμουνα πολύ μικρή».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια